Welcome18.oct 2009
Vitam vsetkych zbludilych navstevnikov!

    Kedze udaje na mojej sucasnej stranke hostovanej na internatnom webserveri yweb su uz par rokov neaktualne, prisiel vhodny okamih na uvedenie veci na spravnu mieru. Po uspesnom odkupeni domeny valky.eu, ktora bola povodne venovana prezentacii svetovych vojen a po vybaveni webhostingu u firmy yegon, prisiel na rad graficky navrh novej stranky. Tato by mala byt viac reprezentativnejsia ako tie predosle. Dlho dlho som nemal chut trapit sa s grafikou a ako odporca CMS systemov nebolo inej cesty ako dat si dokopy zoznam oblubenych webstranok z grafickeho hladiska a nechat sa inspirovat... Nakoniec to dneska prislo, rozhodol som sa vyuzit technologiu priesvitnych PNG grafik. Slava, ziadne 8bitove GIFy, ani artefaktove JPEGY.
    Ako vidno, verny som ostal fialovej farbe :) Drzte palce nech to tu rychlo rozbeham, a snad v priebehu mesiaca, pol roka :) to mozno aj bude vsetko fungovat.
    Ked uz sme pri tom, vyuzijem priestor na prezentovanie sucasnej situacie: Volam sa Gabriel Valky, cerstvo som ziskal titul Ing. na FEI STU v BA a kedze sa mi tazko lucilo so studentskym zivotom, a taktiez motivovany vedeckou cinnostou som sa prihlasil na doktorandske studium. S trochou stastia, motivacie a pochopenia zo strany pedagogov budem o 3 roky doktor filozofie.
    Tuto bude zrejme mojou temou oblas optimalizacie EMC merani v case a priestore. Popri tomu pomaham s programovym vybavenim v podzemnom laboratoriu EMC. Toto nadvazuje na moju diplomovu pracu, ktorej ulohou bolo zdokonalit mechanicke polohovacie systemy a taktiez zlahka upravit meraci software. Tieto polohovacie systemy zahrnali typicku elektrotechnicku aktivitu ako navrh zapojenia, plosnych spojov, programovanie firmwaru... Popri skolskym aktivitam pracujem ako programator vo firme Sygic. Pouceny z casov nedavno minulych uz sa radsej nebudem zapajat do ziadnych kruzkov ako napr technik v studentskom radiu TLIS :)
    Co sa tyka planov do buducnosti, svoju poslednu 5 rocnicu som celkom slusne naplnil, cize celkom pekne som nastudoval a aj prakticky vykonaval vyrobu DPS fotocestou, 8-16bitove mikropocitace, a elektroniku ako celok, prevazne z oblasti digitalnej a konecne aj analogovej techniky. Dost slusne domace laboratorium je predpokladom na dalsie ciele - nastudovat VF techniku, strojarske zrucnosti atd. Teraz mam v plane zostrojit komplexnejsie zariadenie ktore by zhrnulo moje poznatky zo vsetkych oblasti elektroniky, programovania, bezdrotoveho prenosu atd... To sa nechajte prekvapit, ale prezradim ze prvy krat pouzijem 32bitovy mikropocitac a bude zakomponovana aj eternetova komunikacia :)
    Finalne oblasti ktorym by som sa chcel venovat su ako inak mapovanie geopatogennych zon (tu su poziadavky dokonale porozumiet VF technike, ku comu by mi malo dopomoct vysokoskolske studium, a taktiez investicia do spektralneho analyzatora... ale 4000eur dat tak do vetra... :) No a potom moj dlho vysnivany urychlovac makromolekul :) ale to az tak mozno o 15 rokov.
    Ale skoro by som zabudol na moj nezrealizovany letny plan - zostrojenie zariadenia "Slovak Mirakle", podla prace Nikola Teslu. Zial, alebo nastastie som dal prednost chlastaniu a navstevam vsetkych moznych letnych koncertovych podujati, takze hlava nezazila viacdnovy vystriezveny stav a popri praci nebol casovy priestor na moje vyskumy a konstrukcie
    Blizsie detaily zariadenia nie su prezentovatelne na slusnej urovni. Ale ked si date do vyhladavaca Mark Twain a Nikola Tesla, mozno sa ku tomu zariadeniu a neprijemnemu hnedemu incidentu dopatrate. Myslim ze jeden diel serialu South Park bol prave venovany hladaniu jednociarkovemu tonu K ktory ma neblahe fyziologicke ucinky. Situacia je taka, ze takyto ton existuje a mal by byt kdesi medzi 6-8 Hz.